Pro všechny milovníky pizzy tentokrát zdravější varianta tohoto oblíbeného pokrmu.
Vyrobena je z domácího těsta, z celozrnné mouky, a z rajčat a bazalky ze zahrádky. Skvělá jako oběd.
Doba odpočívání těsta: 60 min
Postup přípravy:
- Těsto připravíme tak, že do mouky postupně přidáváme minerální vodu, sůl a olivový olej.
- Neustále mícháme, aby vznikla hladká směs.
- V případě potřeby přidáme mouku nebo vodu.
- Uhněteme těsto a necháme hodinu odpočinout.
- Zralá rajčata rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme bazalku, pepř a sůl.
- Můžeme použít i připravené rajčatové pyré.
- Když si těsto „odpočine“, vyválíme z něj pizzu a potřeme rajčatovým pyré.
- Navrch dáme kuřecí prsa, sýr a čerstvou bazalku.
- Pečeme 25-30 minut na 180-200 stupňů.
Dobrou chuť!